Pensioendesk Groene HartKlik om onze app te openenOpenen

 

 

 

Waarmee kan Pensioendesk Groene Hart u van dienst zijn?

 

Heeft het bedrijf of organisatie waarin u werkzaam de pensioenregeling ondergebracht bij Pensioendesk Groene Hart, dan kunt u met al uw vragen bij ons terecht. 

Als u door de bomen het bos niet meer ziet, neem dan contact op met Pensioendesk Groene Hart. Wij geven u graag een duidelijk antwoord op al uw vragen.

 

Ik heb een vraag...

In het nieuwe pensioenstelsel staat de pensioenpremie centraal en doet de pensioenuitvoerder niet langer een belofte over de hoogte van het pensioen. De pensioenuitvoerder belegt de pensioenpremie en houdt uw persoonlijke deel van het gezamenlijke pensioenvermogen bij. Zo kunt u direct zien hoeveel vermogen er voor uw eigen pensioen gereserveerd is.

Ook wordt het pensioen straks beweeglijker. Het gaat eerder omhoog als het economisch goed gaat, en eerder omlaag als het economisch slechter gaat. De regels zorgen er wel voor dat de bewegingen niet te groot worden.

Bovendien worden de bewegingen kleiner als u ouder wordt. Hoe dichter u bij uw pensioendatum komt, hoe preciezer u wilt weten op hoeveel geld u kunt rekenen. 

Ook de pensioenopbouw bij verzekeraars gaat veranderen. Bij verzekeraars is de hoogte van de pensioenpremie nu nog afhankelijk van de leeftijd van de werknemer. Voor jonge werknemers betaalt een werkgever (veel) minder pensioenpremie dan voor oude(re) werknemers.

Het is de bedoeling dat een werkgever straks voor elke werknemer evenveel premie betaalt. Het maakt dan niet uit hoe oud de werknemer is. Wat dat precies betekent voor uw pensioen, is nog onduidelijk.

Maak uw keuze!

Bellen?

Ik heb vragen of wil meer informatie over het thema Ouderdomspensioen.

Bel direct met ons kantoor!

Afspraak?

Ik heb vragen over dit thema en maak graag een afspraak met uw kantoor.

Maak hier een afspraak!