Pensioendesk Groene HartKlik om onze app te openenOpenen

 

 

 

U krijgt te maken met vragen over het pensioenakkoord en andere pensioenvraagstukken.

 

Een doordacht en professioneel pensioenadvies is van groot belang voor zowel nu als later. Voor velen is de materie een soort blinde vlek, toch hangt er ontzettend veel van af. Hoe staat het bijvoorbeeld momenteel binnen de organisatie van uw klanten met de werknemerspensioenen? Een belangrijke arbeidsvoorwaarde, waar voor uw klant serieus aandacht aan besteed zal moeten worden. 

Laat ons het het pensioen voor uw klanten goed regelen. Onze pensioenspecialisten kennen alle ins en outs, vertellen u en uw klanten wat je moet weten, maar nemen u vrijwel al het regelwerk uit handen. Pensioendesk Groene Hart beschikt niet voor niets over een door de AFM toegekende WFT-vergunning pensioenadvisering.

Waarmee kunnen wij uw kantoor en uw klanten van dienst zijn?

 • het beoordelen van de regeling voor het pensioen van de ondernemer, ZZP'er en werknemers
 • de planning van pensioen en overige oudedagsvoorzieningen rond de ingangsdatum van het pensioen
 • het uitvoeren van actuariële pensioenberekeningen
 • het beoordelen van waardeoverdrachten
 • het beoordelen van de pensioenregeling in samenhang met huwelijkse voorwaarden
 • het geven van advies rondom het pensioen in geval van een echtscheiding

Wilt u meer informatie, een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten op het gebied van pensioenadvisering. 

 

Pensioendesk Groene Hart werkt actief samen met accountants, administratie- & boekhoudkantoren. Door een goede samenwerking kunnen we samen de cliënt zo goed mogelijk van dienst zijn.

Uitdagingen pensioen voor accountants

Als financieel specialist moet de accountant volledig op de hoogte zijn van de risico’s op pensioendatum, bij overlijden en ziekte. Daarnaast is ook het budgettaire aspect belangrijk. Alle voorzieningen moeten in balans zijn met de financiële huishouding. Om dit te bewerkstelligen moet er tussen de diverse partijen de verschillende belangen worden afgewogen. Wij kunnen u hierbij ondersteunen.

Vergunning voor pensioenadvies

Daarnaast vragen veel accountants zich af tot hoe ver ze mogen adviseren op het gebied van pensioen. Moeten zij nu zelf de WFT-vergunning pensioen aanvragen en behalen of moeten ze een externe specialist voor inhuren. Als de keuze een externe specialist is, dan bent u bij pensioen.com aan het goede adres. Bel 0172 245 951 om kennis te maken.

Pensioenopdrachten voor accountants en administratiekantoren

 • Is er sprake van een verplichte CAO of BPF?
 • Ondersteuning bij pensioenadvies voor werkgevers.
 • Hulp bij verlenging van een pensioencontract.
 • Berekent de verzekeraar wel de goede premies?
 • Zitten er verschillen in de uitvoeringsovereenkomst tussen verzekeraar en werkgever en de pensioenovereenkomst tussen de werkgever en de werknemer?
Zoekt u een samenwerking met Pensioendesk Groene Hart?